INTERVJU: Boško Obradović – Političari i tajkuni su deo istog parazitskog sistema! (25.09.2015)

Naš gost u ovoj emisiji je gospodin Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri. Pogledajte ceo intervju i saznajte više o raznim aktuelnim temama.

Da li će Dveri postati klasična politička stranka ili iza njihovog registrovanja kao političke organizacije stoje drugi razlozi? Na koji način će Dveri postati moderna politička organizacija za 21. vek u Srbiji? Zašto je Vladan Glišić napustio Dveri? Da li ustinjavanje opozicije samo pomaže Aleksandru Vučiću? Na koji način funkcioniše patriotski blok između Dveri i DSS?

Kako Dveri ocenjuju političke aktivnosti Vojislava Šešelja nakon povratka iz Haškog tribunala? Da li je moguća buduća saradnja sa Srpskom radikalnom strankom? Da li postoji opasnost od lažne patriotske opozicije? Zašto se koalicija ne može praviti sa Demokratskom strankom da bi se srušio Aleksandar Vučić?

Zašto je Srpska napredna stranka najveća prevara u modernoj istoriji Srbije? Kako su birači prevareni na prethodnim izborima? Da li birači zaista podržavaju Vučićeve pogrešne poteze? Zašto su Srbiji potrebni vanredni izbori? Da li je važnije smeniti samo Vučića ili smeniti politiku koju on vodi?

Da li SNS želi da stavi na doboš sve ono što “žuto preduzeće nije uspelo da rasproda”? Da li se nad srpskim narodom vrši ekonomski genocid? Ko je odgovoran za rasprodaju prirodnih i privrednih bogatstava? Zašto Vučić danas prodaje Telekom kada je nekada podnosio krivične prijave protiv vlade Mirka Cvetkovića? Da li je medijska cenzura danas veća nego za vreme Slobodana Miloševića i Borisa Tadića? Kako je Vučić preuzeo radio stanice i lokalne medije?

Da li Tomislav Nikolić degradira funkciju predsednika države time što nema stav po ključnim pitanjima? Da li porodica predsednika treba da se bavi politikom? Zašto Dragica Nikolić i njena Fondacija nemaju javno dostupnu listu finansijera? Da li su Dveri prećutno podržale Tomislava Nikolića u drugom krugu izbora ili su se zalagale za bojkot izbora? Da li postoji mogućnost da dođe do razlaza između Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića?

Kako je moguće da tajni snimci Državne bezbednosti na kojim se vide susreti Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića procure u javnost? Zašto nema zvuka na tim snimcima? Da li će ovaj snimak dokazati da je Dačić nevin ili da je on celo vreme u kontaktu sa šefovima mafije? Da li tako krupna afera može da ostane nerazjašnjena?

Da li je borba Aleksandra Vučića protiv korupcije samo medijska predstava i čista laž? Zašto nijedan sudski postupak optuženima za kriminal i korupciju nije doveden do kraja u prethodne četiri godine? Da li je Miroslav Mišković finansirao Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića? Kako je Mlađan Dinkić posle 5. oktobra uništio srpske banke? Zašto Vučić štiti tajkune i dozvoljava im da ne plaćaju porez u Srbiji?

Ko je odgovoran za smanjenje plata i penzija? Kakva je ekonomska logika Dveri? Na koji način treba zaštiti domaću privredu i poljoprivredu?Zašto su politika štednje i politika rasprodaje prevaziđene svuda u svetu? Kako uz pomoć carina za strane proizvode Dveri planiraju da oporave srpsku poljoprivredu? Kako rešiti problem kredita u švajcarskim francima? Da li se kadrovi SNS i SPS kao partijska vojska zapošljavaju u svim partijskim preduzećima? Da li je u javnom interesu izgradnja projekta “Beograd na vodi”? Kako strani investitori prave lažne gubitke u svojim knjigovodstvenim izveštajima?

Da li je konačno došlo vreme za pomirenje potomaka zaraćenih strana iz Drugog svetskog rata? Kako je nastao partizanski pokret u Srbiji? Da li su komunisti bili saradnik Nemaca na samom početku rata? Da li je Srbija imala dva antifašistička pokreta?

Zašto Srbija vodi neodgovornu i rizičnu politiku prema izbeglicama? Da li je Vučić naivan ili namerno želi da stvori Srbiju kao najveći prihvatni centar? Zašto Amerika kao svoje saveznike uzima tradicionalne srpske neprijatelje? Da li to vuče korene od trenutka kada je Amerika ostavila đenerala Dražu Mihailovića na cedilu? Zašto Vučić ide kao vazal po nova uputstva u Vašington? Kakav je odnos države prema našoj dijaspori?

Da li će jedan od prećutnih uslova za ulazak Srbije u Evropsku uniju biti ulazak u NATO pakt? Da li će Srbija postati obična vazalna vojska u okviru NATO pakta? Da li Srbija ima alternativu? Koje su prednosti ulaska u Evroazijsku uniju? Da li će neko odgovarati za protivustavne pregovore u Briselu sa predstavnicima takozvane države Kosovo?

Osim toga, čeka Vas još mnogo zanimljivih tema u ovom intervjuu.

Razgovor vođen 22.09.2015. godine u sedištu Srpskog pokreta Dveri u Beogradu.

Voditelj: T. Tešanović
Snimatelj: R. Drinić

Emisiju je vodio novinar Teša Tešanović. #balkaninfo #intervju

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.