INTERVJU: Darko Trifunović – Naša država je upala u mrežu stranih obaveštajnih službi! (7.7.2024)

Gost emisije “Intervju” bio je Darko Trifunović, stručnjak za geopolitičke odnose, nacionalnu i međunarodnu bezbednost. Sa bogatom akademskom karijerom, kao doktor nauka bezbednosti, odbrane i zaštite, magistar pravnih nauka i sekretar Instituta za bezbednosne studije pri Fakultetu bezbednosti u Beogradu – on je jedan od najrelevantnijih glasova u oblasti međunarodnih odnosa, što ga čini čestim gostom na konferencijama i savetnikom u pitanjima bezbednosti. Preporučujemo da pogledate ceo intervju i saznate više o brojnim zanimljivim temama.

Emisija je snimljena 03.07.2024. godine u našim prostorijama, u Beogradu. Emisiju je vodio novinar Aleksandar Pavković.

#balkaninfo #intervju

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Broj komentara: 2
  1. Goran Rakovic kaže:

    Darkova analiza problematike izmedju verskih i etnickih zajednica u Srbiji i okolnim drzavama je konstruktivna, iskreno objektivna, politicki zrela… ukrako, zasluzuje postovanje – duboko postovanje ; njegov pristup toj problematici deluje kao jedini validan ili bar najbolji ; sve ostalo: analiza manipulacije medjunarodnim terorizmom, organizovanja trgovinom narkoticima, islamskim ekstremizmom i islamo-terorizmom itd. odaje proamerickog lobistu i ostrascenog rusofoba ; mada priznajem da je do neke mere njegova kritika Rusije zdrava: Srbi su uglavnom povrsni i u ideoloskom smislu se ponasaju kao loptica-skocica – idu iz krajnosti u krajnost ; malo hladjenja od moderne i bezrezervne ljubavi prema Rusiji zahvaljujuci Darku moze da bude i zdravo. Ali dragi Darko, skini vec jednom taj vasljivi crvenoustaski sinjel i uzdu kojima te anglosaksonska obavestajan zajednica drzi svezanog idejno i politicki ; kazi Srbima ko je osnovao Vehabizam, Muslimansko bratstvo, Salafizam ; ko kontrolise 90% svetske trgovine narkoticima ; pod cijim pokroviteljstvom i logistickom organizacijom je Usama Ben Laden regrutovao ratnike protiv Srpskoga naroda? i na kraju ko je organizovao i atentat jedanaestog septembra 2001?
    Kada izadjes iz te matrice koja te sprecava da otvoreno i bez ikakvog tabua razmatras ove fenomene bices veliki covek i veliki analiticar bezbednosne problematika sveta.

  2. Vladimir Milovanovic kaže:

    Izgleda da su ga Rusi dobro umlatili 1998. kad je isao u Moskvu da trazi S300.