INTERVJU: Dragan Đinđić Stanković – Na Balkanu uvek nešto kuva, predstoje teška vremena! (4.11.2015)

Naš gost je bio gospodin Dragan Đinđić Stanković, osnivač i vožd Srpskog slavjanskog saborja. Pogledajte ceo intervju i saznajte zašto svi slovenski narodi moraju da se ujedine u jednu konfederaciju, šta stoji iza aktuelne geopolitičke situacije u svetu i u Srbiji. Da li nam tek predstoji velika kriza i stradanje, ali i na koji način srpski narod treba da pronađe izlaz iz svega toga?

Da li je ideja panslavizma mrtva? Kako narodi iz Istočne Evrope doživljavaju ideju ujedinjenja slovenskih naroda? Da li može doći do stvaranja konfederacije slovenskih naroda? Da li Srbi mogu da opstanu bez pomoći drugih Slovena?

Šta je cilj Srpskog slavjanskog saborja? Zašto se u nazivu udruženja koristi reč slavjansko, a ne slovensko? Na koji način je stvarana slovenska mitologija? Da li su Sloveni narod koji nije nikada imao robove? Zašto je važna raznolikost među ljudima?

Da li Zapad podržava mržnju među slovenskim narodima? Da li je razvoj tehnologije uticao na pad nivoa svesti? Ko je odgovoran za pad ljudskih vrednosti u svetu? Da li je problem za stvaranje konfederacije slovenskih država to što su neke od njih članice NATO-a? Šta je američki interes na prostoru Srbije?

Da li naša težnja za ulazak u Evropsku uniju znači da se svrstavamo pod NATO kišobran? Kako Srbi reaguju na nuklearne rakete NATO-a uperene u ruske žene i decu? Da li Srbi treba da budu srećni zato što ih Rusi ne bombarduju za takvu istorijsku izdaju? Da li su Srbi danas postali bezobrazno licemerni? Da li lokalni ratovi mogu da zamene globalni nuklearni rat?

Zašto NATO neće preživeti veliki broj lokalnih ratova? Da li je Amerika samo “englesko debilno dete”? Kako će doći do razdora unutar samog NATO pakta? Kako su svetski ratovi uticali na rast ekonomske i političke moći Amerike? Da li Amerika sada pokušava da stvori nove ratove da bi oporavila svoju ekonomiju? Kakva je povezanost Amerike i radikalnih islamista?

Šta će se dogoditi kada horde naroda sa Bliskog istoka preplave Evropu? Zašto prebrzo mešanje naroda ne može da bude uspešno? Da li azilanti mogu da izazovu socijalno-političke probleme? Kako azilanti mogu biti uzrok za početak novih ratova? Da li džihadisti spavači dolaze među azilantima u Evropi? Da li je Srbija ugrožena zato što Vučić ne štiti granice?

Da li je u Srbiji svaka vlast još od Slobodana Miloševića bila u rukama Amerikanaca? Kako je Amerika uspela da prevari Miloševića? Da li je Vojislav Šešelj u pravu kada kaže da svaki američki prijatelj loše završi? Zašto je ubijen Zoran Đinđić? Da li je Đinđić ubijen nakon što je odbio da preda Kosovo i Vojvodinu?

Ko gasi nacionalne i patriotske organizacije u Srbiji? Da li Državna bezbednost utiče na podele i svađe među patriotama? Ko utiče na raspodelu novca za nevladine organizacije? Na koje načine je pokušano da se uništi Srpsko slavjansko saborje? Zašto je ovo udruženje dupla opasnost po interese vladara iz senke? Zašto Sloveni nemaju svoju televiziju?

Da li religija može da razbije istorodni narod više nego ideologija? Zašto mentalitetu Slovena najviše odgovara pravoslavlje, iako je kod nas slovenski duh najviše ubijen? Kome odgovara da razbije srpsku tradiciju i kulturu? Kako rijaliti programi utiču na to? Da li se na Farmi nalaze osobe sa dijagnozama? Kako se na primeru porodice može videti postupak uništenja društva?

Da li srpskom narodu predstoje teška vremena? Kako Zapadna civilizacija otežava život građanima, iako bi trebala da ga olakša? Kako se stvara opšta kontrola civilizacije? Da li će velike sile ratovati nuklearnim bombama ili kroz veliki broj manjih ratova? Zašto monarhija nije idealan oblik vladavine? Zašto su poremećene evropske monarhije?

Da li je Makedonija kao država trenutno u nestanku? Kakav je odnos Bugarske prema Srbiji kroz istoriju? Da li bi interes Makedonije bio da se pripoji Bugarskom plemenu? Zašto Makedonija krije da se u ovom trenutku vodi rat unutar njenih granica? Da li za Srbiju postoji opasnost da ostane bez Vojvodine? Da li Balkanu prete novi građanski ratovi opasniji nego devedesetih?

Ko je odgovoran za početak građanskog rata u Ukrajini? Zašto je nemačka kancelarka Angela Merkel samo moderni Gebels? Da li je Evropska unija pokušaj Nemačke da naprave Četvrti rajh? Kako Otpor može da se zalaže za mirnu transformaciju ako ima pesnicu na svom grbu?

Šta očekuje svet u 2016. godini? Gde je mesto Srbije u tim globalnim dešavanjima? Zašto će bolji dani za celo čovečanstvo doći tek 2024. godine? Šta Srbi trebaju da urade da bi što bolje prošli u lošim vremenima koja dolaze?

Osim toga, čeka Vas još mnogo zanimljivih tema u ovom intervjuu.

Razgovor vođen 25.10.2015. godine u našim prostorijama, u Beogradu.

Voditelj: T. Tešanović
Snimatelj: M. Jeremić

Emisiju je vodio novinar Teša Tešanović. #balkaninfo #intervju

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.