INTERVJU: Dragan Petrović – Nema slobode bez ropstva, ona se samo tako može spoznati! (14.4.2020)

Gost emisije “Intervju” bio je Dragan Petrović Pele, jedan od naših najpopularnijih glumaca. Redovni je profesor glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 1986. godine do današnjeg dana neprekidno je angažovan kako u pozorištu, tako i na televiziji. Diplomirao je u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Često se moglo naići na podatak da je to najbolja klasa u istoriji Fakulteta dramskih umetnosti. Sa njim na klasi bili su i Slobodan Boda Ninković, Mirjana Joković, Srđan Žika Todorović, Vesna Trivalić, Milorad Mandić i Dragan Bjelogrlić. Publici se predstavio na svim beogradskim pozorišnim scenama. Imao je uloge u više od sedamdeset pozorišnih predstava. Njegovu biografiju takođe krase i uloge u preko dvadeset filmova i TV serija. Prva uloga koju je imao u pozorištu bila je u predstavi “Seobe”, kada je još bio stipendista u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Profesor Vladimir Jevtović pozvao ga je da mu bude asistent 1997. godine. 2001. godine postao je docent na Fakultetu. Nakon godinu dana primio je svoju prvu klasu i nastavio uspešno da plovi profesorskim vodama. Preporučujemo Vam da pogledate ceo intervju i saznate više o brojnim zanimljivim temama.

Intervju je snimljen 14.03.2020. godine u našim prostorijama, u Beogradu. Emisiju je vodio novinar Ognjen Radosavljević.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Broj komentara: 1
  1. VASIC Milos kaže:

    Veliko hvala za gospodina PETROVICA Dragana !
    Zapravo je shvatio i jednostavno objasnio svojim recima sta je sustina naseg postojanja ovde: ljubav, zahvalnost, razumevanje, tolerancija medu ljudima ! Bravo…samo opusteno…Ziveli !