INTERVJU: Dragan Šutanovac – Vučić je preuzeo istorijsku ulogu da otcepi Kosovo! (22.09.2015)

Naš gost u ovoj emisiji je gospodin Dragan Šutanovac, član Predsedništva i visoki funkcioner Demokratske stranke, narodni poslanik i bivši ministar odbrane. Pogledajte ceo intervju i saznajte više o raznim aktuelnim temama.

Zašto gospodin Šutanovac smatra da Aleksandar Vučić ima veliki rad, a mali učinak? Da li su neke stvari u Srbiji loše kao za vreme vladavine Slobodana Miloševića? Zašto premijer Vučić celu naciju i region drži pod stalnim pritiskom? Zašto se ćuti o tome da je Vlada Srbije proglašena za jednu od deset najneefikasnijih u svetu? Da li je smanjenje plata i penzija protivustavno?

Da li Demokratska stranka može da bude tačka okupljanja opozicije u Srbiji? Šta sprečava ujedinjenje opozicije u Srbiji? Koji potezi aktuelne vlasti najviše štete interesima Srbije? Šta su bile najveće greške Demokratske stranke u vremenu kada je ona bila na vlasti? Da li je Boris Tadić zajedno sa pokojnim Mikijem Rakićem učestvovao u stvaranju Srpske napredne stranke? Da li dodatno usitnjavanje opozicije samo pomaže jačanju rejtinga SNS-a?

Da li postoje slobodni mediji u Srbiji? Da li je u pitanju medijska cenzura od strane vlasti ili autocenzura samih novinara? Kako je moguće da kultna emisija kao što je bio “Utisak nedelje” bude ugašena? Zašto je ugašen Radio B92? Zašto se Aleksandar Vučić najčešće služi nedemokratskim sredstvima? Ko je dozvolio da u Parlamentu članovi vladajuće koalicije muču, njaču, dobacuju i vređaju pripadnike opozicije? Da li je invazija rijaliti programa na televizijama u Srbiji slučajnost?

Zašto nakon šest meseci niko ne odgovara za aferu “helikopter”? Da li bi ministri Bratislav Gašić i Zlatibor Lončar morali da budu smenjeni? Kakva je danas situacija u Ministarstvu odbrane? Kako je ministar Gašić uspeo da postane medijski magnat? Zašto su sve reforme vojske zaustavljene? Šta je bio ključni cilj velike vojne parade održane u Oktobru prošle godine? Da li je tom prilikom došlo do prekrajanja istorije?

Ko je odgovoran za to što građani danas loše žive? Da li se neka odluka u Vladi može doneti bez Vučićeve potvrde? Kakva je ekonomska situacija u Srbiji danas u poređenju sa vladavinom Demokratske stranke? Da li se nekontrolisanim zaduživanjem kod MMF-a Srbija bliži bankrotu? Kako obezbediti novac za funkcionisanje države? Koje poteze treba preduzeti za razvoj Srbije? Kako povratiti poverenje stranih investitora? Da li je privatizacija Telekoma i EPSa dobra stvar? Zašto se od cele priče o “Beogradu na vodi” otvorila samo jedna kafana od strane Vučiću bliskih ljudi?

Da li je borba protiv korupcije sadašnje Vlade iskrena? Zašto se stalno vrše pritisci na Demokratsku stranku, iako za to ne postoje bilo kakvi dokazi? Da li je Miroslav Mišković trebao da bude žrtveno jagnje i dokaz da se Vučić bori protiv korupcije? Zašto je objavljivanje snimaka susreta Ivice Dačića i Miše Banane u medijima nedopustivo? Zašto niko nije obavestio Ivicu Dačića da je Rodoljub Radulović “čovek sa one strane zakona”? Da li su izjave Tomislava Nikolića kao predsednika Srbije samo razlog da nam se ceo svet smeje? Zašto je Vojislav Šešelj čovek prošlosti? Da li su sukobi između Nikolića i Vučića fingirani?

Da li je Srbija priznala nezavisnost Kosova sporazumima iz Brisela? Zašto je Vučić prihvatio istorijsku ulogu da otcepi Kosovo? Da li je Vučić trebao da se u Srebrenici izvinjava u ime Srbije ili u svoje lično ime? Da li je naša država sistemski prišla rešavanju problema azilanata? Zašto neke države Evropske unije odbijaju da prihvate migrante? Zašto ljudi koji beže iz ratnog stanja ne žele da ostanu u Srbiji?

Da li je za Srbiju bolja vojna neutralnost ili ulazak u NATO? Kako je moguće da Vojska Srbije pod komandom Bratislava Gašića vrši vojne vežbe sa Rusijom, iako se ceo sistem pravi po NATO standardu? Da li će Srbija uskoro biti ostrvo okruženo NATO zemljama? Da li će IPAP sporazum sa NATO-om omogućiti dalje reforme vojske Srbije?

Kako Vučić uspeva da 20% podrške pretvori u natpolovičnu većinu? Zašto SNS želi da raspiše izbore na kojima će biti što manja izlaznost? Kakva politika je potrebna građanima Srbije? Da li će Demokratska stranka biti tu da stane na čelo promena i pomogne građanima? Da li će velika izlaznost znači pad Srpske napredne stranke?

Osim toga, čeka Vas još mnogo zanimljivih tema u ovom intervjuu.

Razgovor vođen 14.09.2015. godine u Beogradu.

Voditelj: T. Tešanović
Snimatelj: R. Drinić

Emisiju je vodio novinar Teša Tešanović.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.