INTERVJU: Pukovnik Slavko Nikić – Hašim Tači je ratni zločinac i kriminalac! (18.09.2015)

Naš gost u ovoj emisiji je pukovnik Slavko Nikić, bivši obaveštajac srpske policije. Gospodin Nikić je poslednji živi član jedinice MUP-a Srbije koja se borila protiv krijumčarenja narkotika na Kosmetu od 1990. do 1999. godine. Bio je pukovnik i aktivni učesnik rata na Kosmetu. Za pomoć pruženu preko Drine, u vreme rata, priznanje mu je odao lično general Ratko Mladić. U svojim knjigama detaljno je opisao dešavanja na Kosmetu i zločine koje su šiptari počinili nad Srbima. Osim toga je i kozački pukovnik Ruske Federacije Ambasadorske stanice u Srbiji.

Da li je napad na Aleksandra Vučića u Srebrenici ozbiljan pokušaj atentata i ko stoji iza toga? Ko je upozorio premijera Vučića šta može da se dogodi u Srebrenici? Zašto on nije poslušao upozorenja? Šta bi se desilo da je Aleksandar Vučić stvarno poginuo u Srebrenici? Zašto bi Slavko Nikić prvi bio za to da se njegova glava osveti? Zašto Aleksandar Vučić kao premijer ne sme da bude zabrinut za svoju bezbednost?

Zašto niko upozorenje Slavka Nikića da se sprema atentat na premijera Zorana Đinđića, čak dva meseca pre atentata, nije shvatio ili nije želeo da shvati ozbiljno? Da li je zemunski klan kriminalna organizacija ili su to obični banditi? Kako je Slavko Nikić uz jedan ispaljeni metak hapsio Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma? Zašto bi Mile Novaković trebao da odgovara za svoje priče o moći zemunskog klana? Gde su i zašto su ubijeni Šiptar i Kum? Da li je tako zaustavljena istraga o političkoj pozadini atentata?

Da li azilanti predstavljaju pretnju po Srbiju? Zašto niko javno nije govorio šta stoji iza gradnje zidova na granicama Evropskih država? Šta se može dogoditi ako neki belosvetski banditi dođu i cev okrenu prema azilantima koji se nalaze na našoj teritoriji? Zašto službe bezbednosti moraju da obrate pažnju na kolektivne centre za azilante? Da li među njima ima mučenika džihada? Ko je odgovoran za stvaranje Islamske države?

Da li je bezbednost na Kosovu sigurna kada je garantuje osvedočeni kriminalac i zločinac Hašim Tači? Zašto su pregovori u Briselu pozorišna predstava koja će se pre ili kasnije neuspešno završiti? Zašto ubijena srpska devojčica Jovana zaslužuje da se njeno ime nađe u svim knjigama? Ko je i na koji način Srbima vadio krv do zadnje kapi?

Zašto su šiptarskim zločincima logističku podršku davali Biljana Kovačević-Vučo, Nataša Kandić i Sonja Biserko uz logističku podršku Čedomira Jovanovića? Ko stoji iza priče o “Žutoj kući” i da li je to kukavičje jaje podmetnuto Srbima? Da li je sporazumima iz Brisela vlast priznala nezavisnost Kosova? Kada se gospodin Nikić priključio kozačkoj vojsci i dobio čin pukovnika?

Da li će Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić uhapsiti Vojislava Šešelja i poslati ga u Hag? Da li je Srpska napredna stranka samo deo Demokratske stranke? Kakva je zasluga generala Ratka Mladića u tome što pukovnik Nikić nije streljao zarobljene šiptare? Zašto Hrvati jedva čekaju da ih optužimo za bljesak i Oluju? Da li je hapšenje i izručenje kapetana Dragana cinizam i pokazivanje dvostrukih aršina?

Kakav je odnos srpskih vlasti prema ratnim veteranima? Da li Srbija danas ima vojsku? Zašto se toliko novca daje nevladinim organizacijama? Zašto se “Žene u crnom” ne pojave u Hrvatskoj ili kod šiptara? Koju prijateljsku poruku u domu Vojske je gospodin Nikić uputio premijeru Vučiću? Šta bi se dogodilo ako bi se ulicama Beograda razlila žuč pravih srpskih veterana? Zašto je “zločinačko udruženje DOS” povuklo tužbu protiv svih onih koji su bombardovali Jugoslaviju bez dozvole SB? Šta je bio pravi razlog za rasformiranje junačke Jedinice za specijalne operacije?

Kakva je uloga stranih sila u ratu devedesetih? Gde treba tražiti krivce za organizovanje Srebrenice? Kako je Rusija uspela da spreči pokušaj zapadnih sila, da svi Srbi na planeti budu proglašeni genocidnim narodom? Da li izjave Sulejmana Ugljanina treba uzimati za ozbiljno? Da li gospodin Nikić podržava referendum u Republici Srpskoj?

Osim toga, čeka Vas još mnogo zanimljivih tema u ovom intervjuu.

Razgovor vođen 29.08.2015. godine u Beogradu.

Voditelj: T. Tešanović
Snimatelj: R. Drinić

Emisiju je vodio novinar Teša Tešanović.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.