BEZ CENZURE – Teša Tešanović, Dragan Petrović i Miodrag Kapor (maj 2022)

“Bez Cenzure” je emisija koja se emituje na televiziji “KTV Zrenjanin”. Gosti emisije su bili Teša Tešanović, Dragan Petrović i Miodrag Kapor.

Tema emisije “Sankcije Rusiji-sankcije Srbiji”. Tešanović smatra da je rat u Ukrajini opravdan i odbramben i da je na delu rat dobra i zla. Tešanović ističe da je Rusija morala da reaguje na stalne napade na Donbas i nameru Ukrajine da uđe u Nato i da se nada da će Rusi izaći na Dunav i prepoloviti Ukrajinu na Dnjepru.

Petrović pravi genezu ovog konflikta i kao referentnu tačku uzima 2014. godinu kada je u Kijevu izvršen puč i oborena legalna vlast. Od tada Ukrajina ide ka EU i Nato i eskalira konflikt u Donbasu koji nije zaustavljen međunarodnim sporazumom Minsk2 za šta je kriva Ukrajina.

Kapor smatra da je potpuno razumljivo da je srpski narod proruski nastrojen, jer je izložen svakodnevnoj propagandi koja ga drži u mehuru dezinformacija. Kapor smatra da su Rusi imali pogrešne informacije o stanju u Ukrajini i da su bili jako iznenađeni spremnošću i odlučnošću ukrajinskih snaga da se odupru vojnoj invaziji.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.