KOSMOPOL.RS – Intervju sa Tešom Tešanovićem (septembar 2016)

Urednik emisije “Intervju” na JuTjub kanalu Balkan.info pristao je da odgovori na pitanja portala Kosmopol.

Za veoma kratko vreme Vaša emisija „Intervju“ je ostvarila veliku popularnost, kako ste to ostvarili?

– Uložili smo dosta truda da bi smo naučili snimanje, montažu, osnovna pravila zanata, ali glavna tajna uspeha su naši gosti, koji su svojim izvanrednim pričama nam doneli neku popularnost. Druga jako bitna stvar je što mi naše goste ne cenzurišemo, svakog pustimo da kaže ono što ima, i to neki deo publike ceni.

Zašto ste pokrenuli Vaš JuTjub kanal i koja je ideja vaše emisije?

– Nažalost iz većine srpskih medija istina je danas proterana, i retko gde narod može da se informiše kako treba. Projekat Balkan INFO je naš mali pokušaj da se rasvetli medijsko nebo Srbije, i otvori put ka ideji objektivnog informisanja građana. Zbog toga i insistiramo toliko na ljudima kojima su vrata velikih medija u Srbiji zatvorena.

Kako gledate na ostale medije i šta smatrate razlogom za ovako lošu situaciju u medijima da većina vaših gostiju nema pristup ni jednom drugom mediju?

-Svaki medij živi od nečega, novinari da bi zaradili svoju platu, moraju da rade svoj posao. Da bi bilo koji medij postojao, on mora bude ili dotira ili da se finansira od reklama. U slučaju da je dotiran, onaj koji dotira nameće svoje interese, a u slučaju da živi od reklama, činjenica je da svaki biznis ima u interesu to da se ne zamera vlastima. Tako da na neki način neprofitna priroda Balkan INFO je upravo naša prednost, zato što nam omogućava da ne štitimo nijednog političara u Srbiji od kritike, niti da izbegavamo bilo koju temu, ma koliko bila kontraverzna.

Da li od Balkan infa možemo očekivati nove projekte osim emisije „Intervju“?

-Za sada jedinu stvar koju imamo u planu jeste dalji razvoj naših emisija, a ostale stvari će morati malo da pričekaju.

Kako se finansirate?

-Imamo nešto prihoda od donacija i reklama, ne preterano sa obzirom na troškove.

Šta bi ste poručili ljudima koji će ovo čitati?

-Pa ljudima bi pre svega poručio da misle svojom glavom, da ne nasedaju na laži koje im serviraju „mediji“ i da pokušaju da vide širu sliku u vezi situacije u kojoj se Srbija nalazi.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.