NEŠTO DRUGAČIJE – Intervju sa Tešom Tešanovićem (decembar 2020)

Teša Tešanović je bio gost u emisiji “Nešto drugačije” kod novinarke Hane Adrović. 

Teša Tešanović je rođen u Vršcu 1988. godine. Kada se rodio, imao je visoko čelo, tako da je kum rekao da će sigurno biti neki naučnik. Napravio je malu grešku u proceni, ali Tešu je strast za intelektualnim saznanjima pratila od malih nogu.

Teša je još kao dete čitao velike enciklopedije i tone knjiga. Svi ljudi oko njega su se čudili kako jedno dete u svojoj glavi poseduje silne informacije. Kao dete jako se zanimao za prirodne nauke, istoriju i geografiju, ali i mnoge druge oblasti. Završio je Hemijsku školu, ali nije sebe pronašao u prirodnim naukama.

Teša odlučuje da nakon završene srednje škole upiše Filozofski fakultet, studije filozofije. Studiranje filozofije mu je omogučilo da oblikuje način razmišljanja i dalo mu je kategorijalni aparat da može da prosuđuje o svetu i idejama. Smatra da je to imalo ključnu ulogu u kristalisanju njegove ličnosti.

U današnjem svetu obmane, laži i simulacije realnosti, medijske magle u kojoj živimo, jako je bitno imati svest o prirodi formiranja ispravnih argumenata i logici. Osoba koja ima zaključivanje utemeljeno u postulatima istine, teže će zalutati i krenuti da veruje lažima kojima smo svaki dan okruženi.

Već pri kraju studija je krenuo da piše za razne portale i na taj način se bavi novinarstvom. To je trajalo par godina, ali njegov prvi pravi životni angažman je bilo osnivanje produkcije BALKAN INFO zajedno sa grupom prijatelja. Novinarstvo je oduvek bilo poziv koji ga je privlačio, ali tek sada je velikim zalaganjem i mukotrpnim radom uspeo da dođe do određenog nivoa u svetu novinarstva.

Osvojivši publiku svojom spontanošću i novinarskom nepristrašnošću, Teša je postao veoma popularan na internetu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Broj komentara: 1
  1. Bojan Obrenovic kaže:

    Sto se tice teme, vezane za Vučića i opoziciju, istakao bih da je Vučić, ma koliko ovo teško priznajem, izuzetno pametna i lukava osoba. Greška svih opozicionih strana, iako ih je greška nazvati “opozicionim” jeste bavljenje glupostima i pljuvanjem Vučića.
    Jedan nepoznati autor izjavio je: ” Najpogubnije za režim, jeste da ga ignorišemo.”
    Dakle moj savet i preporuka svima, pogotovo stankama opozicije koje su zaista nezavisne i nemaju previse afera, glasi: Radite ono što i mladi , mudri Stanivuković. Primetićemo ako malo bolje ispratimo njegov rad, da se bas nije previse bavio ličnim obračunom i pljuvanjem po Dodiku. Dečko je radio ono što narod voli, pomagao, organizovao humanitarne akcije, značajne događaje, i dokazima o kriminalu gazio vlast. Samo dokazi i samo dobiti srce naroda, a to se radi iskrenošću i dobrim delima.
    Srdačan pozdrav