PREMINUO MUAMER ZUKORLIĆ: Odlazak muftije i narodnog poslanika!

Muamer Zukorlić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji preminuo je u 51. godini. Prema prvim i nezvaničnim saznanjima, preminuo je iznenada od srčanog udara.

Osnovnu školu je završio u selu Ribariće kod Tutina, a zatim u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu. U Konstantini u Alžiru je 1993. godine završio Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo a post-diplomske studije u Libanu. Ima dve supruge, koje žive odvojeno sa svojom decom – Umeja u stanu, a Elma u kući u centru Novog Pazara. Za sobom je ostavio osmoro dece.

Akademik Muamer Zukorlić rođen je 15.2.1970. u selu Orlje kod Tutina. Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a Medresu „Gazi Husrev-beg“ u Sarajevu. Studije filozofije šeriatskog prava (Usuli fikh) okončao na Islamskom univerzitetu „El-Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini (Alžir), zvanje magistra stekao iz oblasti egzegeze Kur’ana (Tefsir) na Univerzitetu „El-Džinan“ u Tripoliju (Liban), a doktorirao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Redovni je član Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU), piše na sajtu Skupštine Srbije u biografijama poslanika.

Akademik Zukorlić autor je pet knjiga i više desetina naučnih radova iz oblasti filozofije, epistemiologije, kulturalne historije, islamskih nauka, prava i niza srodnih teoretskih disciplina. Tečno je govorio, pisao i čitao na arapskom jeziku, govorio je i turski jezik, a služio se engleskim jezikom. Oženjen je i otac osmoro dece, i deda sedmoro unučadi.

Neka mu je laka crna zemlja, i neka mu je večna slava! Neka mu Gospod Bog podari mir u rajskim vrtovima!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *