PREMINUO ZVONIMIR TRAJKOVIĆ: Odlazak velikog stručnjaka!

Naš poznati analitičar i stručnjak za geopolitičke odnose Zvonimir Trajković (73) preminuo je 13. oktobra 2021. godine. Bivši savetnik Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića, Mila Đukanovića i Vojislava Koštunice, bio je poznat i po tome što je u svojim mnogobrojnim gostovanjima predviđao povratak srpske vojske na Kosovo i Metohiju kada geopolitičke okolnosti to dozvole.

Zvonimir Trajković je rođen 1948. godine u Prištini, kao dete Dragoljuba i Katarine Trajković. Završio je Elektrotehnički fakultet, a usavršavao se u oblasti programiranja i računara. Skoro 15 godina je radio u zastupništvu IBM za Jugoslaviju.

Bio je jedan od vođa pokreta Srba sa Kosova i Metohije. Bio je savetnik predsednika Srbije Slobodana Miloševića u periodu od 1990. do 29. novembra 1993. godine. Od 1994. do 1997. godine je radio kao savetnik prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića. Danas se bavi privatnim poslovima.

Zvonimir Trajković je bio oženjen i imao dvoje dece. Sahrana ce se održati u subotu 16. oktobra, na Novom bežanijskom groblju. Opelo počinje u 14:50h časova, a sahrana će se obaviti u 15:20h časova.

Neka mu je laka crna zemlja, i neka mu je večna slava! Neka mu Gospod Bog podari mir u rajskim vrtovima!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *