Otadžbina zove!

1.800 RSD

Brisanje

Opis

Majica “Otadžbina zove!” je nova majica iz BALKAN INFO kolekcije.

Arčibald Rajs je bio doktor prava i hemije, profesor na univerzitetu u Lozani i publicista, ali i jedan od najvećih prijatelja srpskog naroda. Bio je izveštač sa Solunskog fronta, a budući da nam je naročito bio naklonjen imao je neobičnu poslednju želju.

Hteo je da njegovo srce bude sahranjeno na Kajmakčalanu “najopasnijem vrhu srpske zemlje, blizu drugova koji su stradali za slobodu otadžbine”. Njegova poslednja želja je uslišena i obezbedila mu je put u nezaborav. Postao je neka vrsta spomenika i opomene srpskom narodu, još jedan stub i čuvar vertikale našeg postojanja!

Između ostalog, ostao je upamćen i po ovim rečima: “Nemojte dozvoliti da vaša lepa duša propadne u đubretu. Ja verujem u budućnost vašeg naroda! Duh Kosova, Karađorđa, Kumanova i Kajmakčalana ponovo će se probuditi! Sudbina je sada u vašim rukama – blistava budućnost ili ponovno ropstvo!

OBRATITE PAŽNJU:

Molimo vas da povedete računa prilikom naručivanja, ako se razmišljate o veličini majice trebalo bi da naručite majicu jedan broj veću u odnosu na one koje nosite inače. Majica je strukirana i lepo prati liniju tela.

Dodatne informacije

Boja

Bela boja

Pol

Muški, Ženski

Veličina

S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL