Srpski junaci – Za veru i slobodu!

1.500 RSD

Brisanje

Opis

Majica “Srpski junaci – Za veru i slobodu!” je nova majica iz BALKAN INFO kolekcije. U ovom trenutku se može naručiti na teritoriji cele Srbije i Republike Srpske.

Nijedna druga zemlja učesnica Velikog rata nije tako skupo platila svoju slobodu kao Srbija. Na žalost, veliki broj hrabrih vojnika nikada se nije vratio svojim kućama. Skoro svi oni prešli su surova bojišta Srbije, gudure Albanije, krvavi Solunski front i delili sudbinu srpske i savezničke vojske.

Ostala je istina okađena tamjanom, zalivena kapima krvi i suza, očišćena verom u ispravnost žrtve za pravi cilj pred sobom. Istina o narodu za koji je tokom istorije pogibija najčešće bila pitanje života, a smrt – odraz vere u život.

Motiv na majici predstavlja Drugi pešadijski puk „Knjaz Mihajlo”, poznat pod nazivom Gvozdeni puk. U svim borbama i velikim bitkama, borio se sa velikim požrtvovanjem, upornošću i istrajnošću. Bio je u stanju da i po ceni najtežih gubitaka, do zadnjeg časa brani položaje i prelazi u juriš i onda kada bi svaka druga vojska počela da odstupa.

OBRATITE PAŽNJU:
Molimo vas da povedete računa prilikom naručivanja i da naručite barem broj veću majicu nego što nosite inače. Majica je dosta strukirana i ide uz telo, a dolazi i do skupljanja materijala posle prvog pranja (pamuk 180g).

Dodatne informacije

Veličina

XS, S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL