ĐORĐE KIŠIĆ

Đorđe Kišić je rodom iz Zelenike pored Herceg Novog i direktni je potomak prvoborca Ilije Kišića i naslednik njegovog životnog puta. Đorđa, za razliku od njegovog pradede, rat nije sprečio da završi Filozofski fakultet u Beogradu na smeru Filozofija. Njegova potraga za mudrošću, vodila ga je u različitim pravcima, a njegova komičarska karijera na društvenim mrežama predstavlja krunu njegovog kritičkog osvrta na svet u kome živimo.

Njegov osnovni cilj jeste da pokrene novi trend na sceni, gde svi mladima poručuju da je najvažnije da ne piju, ne puše i da treniraju. On smatra da ima mnogo važnijih stvari od toga. Misli da je najvažnije da se uspostavi nematerijalistički sistem vrednosti, da se ljudi ne cene po novcu, garderobi i brendovima, već po karakteru i znanju.

Novinarsku karijeru započeo je u “Večernjim novostima”, gde je pisao o svim temama – od zabave i kulture, do geopolitike i lokalno-informativnih priča. Bio je voditelj rep podkasta “Podcast H”, gde je svojim slobodnim stilom napravio parodiju na posrnulo srpsko novinarstvo, a takav pristup sa raznim sagovornicima ima i danas. Svojim imitacijama zasmejava Balkan, a postao je “viralan” u snimcima gde je oponašao Mašana Lekića i kultnu emisiju “Dosije”.

Autor je nekoliko dramskih tekstova koji još uvek čekaju realizaciju, a njegova ljubav prema filmu i rep muzici upala je u oči publike na Tik Toku. Bio je član nekoliko književnih društava i rukometaš “RK SC Voždovac”. Bavio se betl repom i stand up komedijom u Njujorku i Baltimoru.