DUŠAN ANIČIĆ

Dušan Aničić je, posle završene Gimnazije u Novom Sadu, stekao zvanje Mastera ekonomije na školovanju u inostranstvu. Kao jedan od malobrojnih talentovanih stipendista, brzo je shvatio kako funkcioniše akademski svet, i veoma razočaran, svoj put nastavlja u neakademskom smeru koji ga je odveo u život u Aziji. Preko 10 godina je proveo u raznim zemljama Azije, koja je uticala na njegovo širenje svesti i potpunu promenu pogleda na život.

Njegova naizgled pažljiva, blaga i šarmantna priroda, krije hrabar, otvoren, provokativan i direktan duh i stav u životu, koji ga je u životu i koštao, ali i terao da uvek ide borbeno i optimistično napred.

Tokom studija se dosta zalagao za prava studenata i unapređenje uslova studiranja. Organizovao je međunarodne skupove i druga kulturna dešavanja, a kasnije dodatno razvijao svoje socijalne i organizacione veštine kroz debatni klub, kao i mnogobrojne radionice, treninge i poslovne angažmane. Promenio je mnogo poslova, od prodaje do predavača engleskog jezika za koji poseduje i međunarodni sertifikat.

Po povratku u Srbiju, odlučuje da se pridruži nezavisnom medijskom timu, jedinom koji je prepoznao i Dušanov novinarski talenat i dao mu odrešene ruke. Njegov cilj je proširivanje vidika gledalaca i plasiranje sadržaja koja odudaraju od mejnstrima, razbijanje barijera, predrasuda, ustaljenog načina razmišljanja i ponašanja, osvešćivanje manipulacija i generalno pomaganje gledaocima da porazmisle i onom nevidiljivom, a omniprisutnom.

BALKAN INFO produkcija svojim emisijama omogućava da se čuje i glas prosečnog čoveka, a i svih onih ljudi kojima nije data šansa, a govore mimo medijski nametnutog narativa. On traži sagovornike od znanja i iskustva, kako bi zajedno uticali na javnost i pomogli audijenciji da izađu iz matriksa.

Naš kanal „Nauka i Misterije Balkan” su njegov teren, i trudi se da dovodi goste iz oblasti skrivene istorije, ezoterije, filozofije, istočnjačkih veština, astrologije, medicine, alternativne metode lečenja, psihologije i psihoterapije, a otvoren je za saradnju sa svim dobronamernim, inteligentnim i svesnijim sagovornicima.

Od maja 2023. godine je sve manje aktivan u našem timu, zbog brojnih drugih profesionalnih i ličnih obaveza, iako i dalje snima neke emisije koje emitujemo na kanalu “Nauka i Misterije Balkan”.