NAJNOVIJE VESTI

Grupa iskusnih instruktora organizuje na Zlatiboru kamp za mlade u okviru koga će imati mogućnost da nauče kako da se orijentišu u prirodi, kako da naprave prirodno sklonište, kao i da savladaju osnovne veštine radio-amaterstva, prve pomoći u prirodi, jahanje konja, protivpožarne zaštite, kao i osnove ronilaštva.

U vremenu kada mladima nedostaju aktivnosti u prirodi i druženje sa vršnjacima, smatramo da savladavanja ovih veština kao i druženje mladih kroz sport i edukaciju predstavlja više nego korisnu i značajnu aktivnost – saopštila je Opština Čajetina koja je podržala održavanje ovog kampa.

Neša Bridžis je i internet zvezda čija gostovanja u emisijama i snimci nastupa imaju milionske preglede na YouTube kanalima. Nikada ne zapisuje svoje tekstove, jer smatra da se tako gubi spontanost koja je glavna karakteristika njegovog nastupa.

Od 5 sati raspoloživog autorskog materijala priprema i izvodi pojedinačne nastupe, od kojih je svaki nova originalna predstava prilagođena konkretnoj publici, prostoru i vremenu. Organizator dešavanja je TO Zlatibor uz pokroviteljstvo opštine Čajetina.

Na Kraljevom trgu na Zlatiboru u nedelju, 14. jula biće održan koncert grupe “Van Gogh” sa početkom od 20 časova. Zlatibor je poznat kao planina koja neguje tradicionalne vrednosti ali i za ljubitelje malo “tvrđeg” zvuka sprema se koncert jedne od najboljih rok grupa sa ovih prostora.

“Van Gogh” danas ponosno nosi titulu poslednjeg velikog benda stvorenog na ovim prostorima. To je grupa koja je napunila sve najvažnije domaće koncertne dvorane i grupa čije je albume kritika svrstavala među najbolje u istoriji ovdašnje diskografije!

Manifestacije na Zlatiboru su zaista za pamćenje, jer se pored bogatog programa izdvajaju i po sjajnoj atmosferi i kao takve privlače veliki broj turista.

Zlatiborsko kulturno leto biće prepuno različitih manifestacija i kulturnih dešavanja, tako da će građani koji ne putuju nigde na odmor i gosti Zlatibora uživati u kvalitetnom kulturnom sadržaju.

Na današnji dan pre 91 godinu Čajetina je proglašena varošicom. Od tada počinje da se razvija, napreduje i krajem 20. veka postaje najposećenije turističko mesto u Srbiji, a prošle godine obeležen je i jubilej – 125 godina organizovanog bavljenja turizmom.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Čajetina, kojom je obeležen 30. jun – Dan opštine Čajetina, najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za izuzetan doprinos razvoju Opštine u proteklom periodu uručene su plakete, priznanja i novčane nagrade.

Poštovani građani, čestitam vam opštinski praznik sa željom da vas dobro zdravlje, sreća i uspesi prate u budućem radu. Mi u našoj lokalnoj samoupravi, jednoj od najrazvijenih u Srbiji, imamo u ovom periodu puno razloga za zadovoljstvo.

Najvažniji planovi, velika opštinska ulaganja i naš domaćinski odnos daju rezultate, pretvaraju se u delo, na dobrobit stanovnika naše opštine i mnogih turista. Pred nama su novi krupni poduhvati i ulaganja!

U okviru manifestacije „Vidovdanske kulturne svečanosti“ opštine Čajetina, 27. juna su svečano dodeljena priznanja „Vitez Srbije“, u hotelu Palisad na Zlatiboru. Nagrade istaknutim pojedincima uručio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović koji je zahvalio dobitnicima za sve ono što su učinili za svoju zemlju i profesiju.

Čajetina je dokazala da neguje tradiciju i poštuje pojedince koji nisu dovoljno promovisani i istaknuti u medijima, a sutra će biti dostojni predstavnici Zlatibora, ali i svih ostalih mesta u Srbiji!