MLADI UČE VEŠTINE PREŽIVLJAVANJA: Otvoren sportsko rekreativno edukativni kamp na Zlatiboru!

Grupa iskusnih instruktora iz oblasti fizičke kulture, poznavalaca planinarstva i orijentacije u prirodi, organizuje na Zlatiboru od 18. do 28. jula Sportsko-rekreativno-edukativni kamp za mlade “Zlatibor 2019” u okviru koga će tridesetak mladih imati mogućnost da nauče kako da se orijentišu u prirodi, kako da naprave prirodno sklonište, kao i da savladaju osnovne veštine radio-amaterstva, prve pomoći u prirodi, jahanje konja, protivpožarne zaštite, kao i osnove ronilaštva.

U vremenu kada mladima nedostaju aktivnosti u prirodi i druženje sa vršnjacima, smatramo da savladavanja ovih veština kao i druženje mladih kroz sport i edukaciju predstavlja više nego korisnu i značajnu aktivnost – saopštila je Opština Čajetina koja je podržala održavanje ovog kampa.

Ovo logoravanje će se održavati na prostoru Auto-kampa “Tić polje” i njegove bliže okoline, a planom aktivnosti predviđeno je opšte prilagođavanje boravku u prirodi, zagrevanje, pravljenje šatora, upoznavanje terena, orijentiring, jahanje konja, uz predavanja o prvoj pomoći i protivpožarnoj zaštiti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.