UŽIVAJTE U JESENJIM ČAROLIJAMA: Uskoro kreće sadnja novog cveća na Zlatiboru!

Služba zelenila JKP„Zlatibor“ Čajetina vredno je i ove godine radila na sadnji cveća. U narednom periodu u planu je i jesenja sadnja, kada će biti zasađeno oko 500 hrizantema i jesenjih ruža.

Sadnja sezonskog cveća u žardinjerama i u cvetnjacima obavlja se širom Čajetine i Zlatibora u organizaciji JKP „Zlatibor“ Čajetina. Pažljivim odabirom vrsta i boja cveća, lokacija na kojima se gaji sezonsko cveće i njegovim redovnim održavanjem, „Zelenilo“ se trudi da lokalnom stanovništvu ulepša svaki dan.

„Ove godine je za nabavku sezonskog cveća i dendroloških vrsta uloženo milion dinara. To ulaganje je sasvim opravdano, što potvrđuju lepo uređeni cvetnjaci, žardinjera ispred ustanova, preduzeća, škola, turističkih lokaliteta, i naravno, centra Zlatibora, gde je obim posla bio najveći“, kaže Dragana Rosić, JKP „Zlatibor“ Čajetina.

Rad oko cveća propraćen je i različitim problemima kao što su: nesavesno ponašanje pojedinaca koji počupaju sadnice ili uđu automobilom u cvetnjak, a tu su i vremenske neprilike, kučići koji prekopaju i izgaze cveće i slično. Na tim mestima Služba zelenila je zasadila rezervne sadnice.

„Veliki je posao bio zasaditi čak 20 000 sadnica i o njima konstantno brinuti. Vršeno je periodično prskanje protiv gljivičnih oboljenja, infekcija i insekata, tretman prihrane, kao i svakodnevno zalivanje, zbog čega je rad ove službe prilagođen poslovima, te su zaposleni radili od 6 do 14 časova“, dodaje Dragana.

JKP „Zlatibor“ Čajetina sezonskom zamenom cvetnog rasada uz mnogo truda i ulaganja obezbeđuje lep i atraktivan izgled zelenih površina u Čajetinskoj opštini. Uskoro će zaposleni ovog preduzeća krenuti sa jesenjom sadnjom, kada će biti zasađeno oko 500 hrizantema i jesenjih ruža. U narednoj godini planirano je da cvetnih površina bude još više.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *