ISTOČNIK – Intervju sa Nemanjom Oblakovićem (jun 2022)

Nemanja Oblaković je bio gost na YouTube kanalu “Istočnik”.

Nemanja Oblaković je rođen u Glini 1991. godine. Sticajem poznatih istorijskih prilika, kao tihi trogodišnji član jedne porodice morao je da dođe u Srbiju. Prvo dolazi u Suboticu, zatim u Vršac, pa Prigrevicu, i na kraju u Šabac. Pri  izboru samih gradova, njegov glas se nije uzimao za ozbiljno.

Završio je srednju geodetsku školu, a zatim osnovne, kao i master studije srpske književnosti i jezika u Novom Sadu. I mada veruje da frekvencija glasa raste sa nedostatkom argumenata, sa velikim entuzijazmom govori o stvaralaštvu Džeroma Dejvida Selindžera.

U nekoliko navrata je radio i kao novinar. Bilo je to pri Kulturnom centru Novog Sada, zatim kao kolumnista u beogradskom časopisu Odbrana, kao dopisnik velikog broja sportskih portala, a između ostalog vodio je radionice kreativnog pisanja (skromno tvrdi da je sam najmanje naučio na njima), te nekada aktuelnu socijalnu tribinu “Instant kafa – instant kultura.”

Sa velikim zanimanjem prati noir filmove, lokalnu “underground” scenu i verovatno je jedini preostali fan nekadašnjeg čačanskog benda “Za jednu noć”. Duboko je uveren da se o vrednosti slona ne može puno toga doznati, ukoliko mu sudimo na osnovu njegove sposobnosti da se popne uz drvo.

Nada se i veruje, da će kao deo BALKAN INFO tima, stvoriti priče koje su zaista vredne vašeg vremena i slušanja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *