PREMINUO MIROSLAV LAZANSKI: Pred njim su i generali stajali mirno!

Diplomata, pisac, dugogodišnji novinar i vojnopolitički komentator i izveštač s brojnih svetskih ratišta Miroslav Lazanski došao je u Beograd da bi iskoristio godišnji odmor. Umro je u svom domu od posledica srčanog udara u 71. godini.

Ugled koji je stekao tokom novinarske karijere, ali i stručnost s kojom je govorio o vojnopolitičkim temama poštovali su svi. Kažu da su neki generali, upravo iz poštovanja prema stručnosti i posvećenosti koju je Lazanski imao prema Vojsci, stajali mirno kad su se susretali s njim.

Izveštavao je iz ratova u Avganistanu, Bejrutu, Čečeniji, Zairu, Libanu, iz iračko-iranskog sukoba, tokom operacije “Pustinjska oluja”, za vreme rata u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, na Kosovu i Metohiji, u Libiji i u Siriji.

Intervjuisao je, između ostalog, komandante NATO snaga generala Bernarda Rodžersa, generala Džona Galvina, maršala Sovjetskog Saveza Sergeja Ahromejeva, komandanta Varšavskog pakta Viktora Kulikova, ministra odbrane Sovjetskog Saveza maršala Dmitrija Jazova, komandanta ratne mornarice SSSR, admirala flote Vladimira Cernavina, predsednika Sirije, maršala i vrhovnog komandanta Sirijske armije Bašara el Asada, kao i još tridesetak drugih ministara odbrane i načelnika Generalštaba različitih armija širom sveta

Neka mu je laka crna zemlja, i neka mu je večna slava! Neka mu Gospod Bog podari mir u rajskim vrtovima!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Broj komentara: 2
  1. Jelena Radnich kaže:

    Rado vas gledamo mi u USA. Ne dajmo Srbiju – vratimo svoju drzavu, zajedno smo kjaci. Tesko nam je jer nismo mogli da glasamo – nijedan konzulat nije radio “jer nije bilo potrebe”, jer Brnabic ovde seta i zavrsava vuciceve i njihove planove.
    Jelena Radnic, Chicago

  2. Jelena Radnich kaže:

    Sa vama smo svi mi ovde, Chicago i svi ostali.