SAOPŠTENJE PRODUKCIJE: Trpimo niske udarce, pokušaji ucene vode gašenju kanala!

Poštovani prijatelji,

Mnogi su nam pisali zabrinuti zbog aktuelnih događaja i pominjanja BALKAN INFO produkcije u negativnom kontekstu. Osećamo obavezu da se radi istine obratimo javnosti, i tako odgovorimo na sva pitanja koja dobijamo ovih dana.

Verovatno se ljudi pitaju odakle dolazi naknadna pamet novinara koji je snimao intervjue za naš kanal? Kako to da se baš sada pojavljuje cenzurisani vitez, koji je proveo prethodnih par godina po najluksuznijim svetskim destinacijama, da se opet bori protiv zlih vetrenjača? Da li je procena da je odličan marketing za njegov novi poduhvat pričati sve najgore o starim saradnicima i tako graditi svoj kanal? Davno smo bili upozoreni na problematičan karakter ličnosti sa kojom sarađujemo, ali smo izgleda poslednji stvarno shvatili sa kime imamo posla.

Razlog za sve ružne reči koje su upućene jeste u tome što se nije mogao napraviti dogovor o daljoj saradnji. Od početka je “zahtev za džentlmenski dogovor” koji smo dobili, bio samo vešto pripremljen mamac gde krajnji cilj nije bio da se stvarno razgovara. U centru ove priče nije uređivačka politika naše kuće, nego samo ljudska pohlepa za novcem. Nismo mogli da prihvatimo neosnovane astronomske zahteve, pa smo doneli odluku o prestanku saradnje i ova situacija se pretvorila u ovo kroz šta trenutno prolazimo.

6. decembra smo bili prinuđeni da uklonimo ogroman broj snimaka sa YouTube kanala, jer smo saznali da nam se priprema zamrzavanje kanala na neodređeno vreme (potencijalno i duže od 5 godina) na račun neosnovanih optužbi o povredi autorskih prava. Veliko izvinjenje dugujemo svim gostima koji su svojim gostovanjima doprineli osvetljavanju medijskog mraka i poručujemo da su vrata produkcije uvek otvorena za njih. Takođe, dugujemo izvinjenje gledaocima koji su ostali uskraćeni za emisije i sa njima delimo istu želju da emisije jednog trenutka ponovo budu dostupne javnosti, ali to nije nešto što zavisi od nas.

Pokušavamo da sačuvamo “BALKAN INFO – Zvanični kanal” sa 485.000 pratilaca, ali ako to ne budemo uspeli – sve naše emisije će biti dostupne na novom kanalu “BALKAN INFO produkcija”. Možete nas zapratiti na sledećem linku: https://www.youtube.com/@balkaninfoprodukcija/

Smatramo da se BALKAN INFO produkcija za više od sedam godine postojanja na medijskom prostoru predstavila i dokazala svojim emisijama, i da one najbolje govore o nama. Borimo se da se istina o istoriji i stradanjima našeg naroda čuje što dalje, ugošćavamo ljude od znanja da objasne zamršene odnose u svetu i trudimo se da iznova stvorimo sadržaj koji će ljudima dati neku novu vrednost. Nastavićemo da osluškujemo javnost u potrebi za kvalitetnijim sadržajima, ali i da podižemo patriotsku svest kako bismo u ovim teškim vremenima ostali ujedinjeni i sačuvali našu otadžbinu.

Hvala svim gledaocima na ukazanom poverenju i podršci!

BALKAN INFO tim

Oznake:
Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Broj komentara: 12
 1. Bojan Marić kaže:

  Potpuno vas podrzavam u vasem radu i redovni sam vas pratilac

  Sviđa mi se 22
  Ne sviđa mi se 43
 2. Aleksandar Lajić kaže:

  Iako se ne slažem sa nekim temama koje obrađujete, tj. gdje je otišla “geopolitika” kao tema i ova “poplava” vanzemaljaca, reptila i slično….ima meni lično i zanimljivog sadržaja. Emisije gdje je Mihajlo Ulemek “Strikan” gost su broj 1, što se mene tiče. Za tolike godine, da ste samo njemu dali šansu da progovori javno, kao što jeste – to je dobro. Ali, ništa ispod 4 sata. U komadu. Haha. Čovjek je “genije”, a priča ono što velika većina nas misli, a nema načina da dođe u javnost da isto kaže (jer smo ipak anonimusi za javnost), a ima ih dosta koji šute ili zbog posla i slično. I to što priča za Srbiju, vrijedi i ovdje kod nas u Bosni i Hercegovini – Republici Srpskoj, Hrvatskoj i uopšte u svim državama bivše Jugoslavije. Onako, običnim i razumljivim jezikom, kao svjedok vremena i onoga prije 30 godina i tada šta se dešavalo, pa vremena “one” države (i više od 30 godina), sadašnjosti. Narodni analitičar. Baš me onako podsjeća, na mog pokojnog djeda, koji isto kao Mihajlo nije imao puno “zvanične” škole, ali ga je dovoljno život školovao i koji je uvijek mogao da podijeli neki mudar savjet. Sličnih godina bi danas bili, znači prošli su slična vremena, on isto bio ugostitelj od 1970. godine ovdje (isto slično kao Ulemek). A i u tom poslu, svašta vidiš i čuješ, doživiš – te je i to dobra škola (kako se ponašati u odnosima sa narodom). Želim “Strikanu” da je živ i zdrav još dugo i da gostuje u još mnogim emisijama. Kao i ako da Bog, da saznamo konačnu istinu i pravdu, a vezano za njegovog sinovca. Prvi put kada budem dolazio u Srbiju, prvo mjesto koje se posjećuje je njegova kafana (ako još radi). Svako dobro. Pozdrav.

  Sviđa mi se 50
  Ne sviđa mi se 17
 3. Saška Ristić kaže:

  Ja sam odmah rekla da je ovo Tešin jadni marketinški potez za otvaranje svog podkasta. Kakav je to čovek koji pljuje ruku koja ga je hranila sve ove godine? To govori o njemu. I ko mu je platio put u Emirate? Možda onaj za koga on radi. I ne treba vam čovek koji prvo nema vokabular, a o ostalom bolje da ćutim. Dobri ste i ovako, samo nastavite. Pozdrav.

  Sviđa mi se 51
  Ne sviđa mi se 47
 4. Delija kaže:

  Nemojte strikana dovoditi jer on nije ovlašćen da govori u ime SDG, imate mnogo gardista koji bi gostovali i rekli vam da je strikan bio sprdnja garde. Bio tamo jer je davao novac. On i Dafina su istog mentalnog sklopa.

  Sviđa mi se 7
  Ne sviđa mi se 52
 5. coco kaže:

  Zovite Luku Bojovica

  Sviđa mi se 50
  Ne sviđa mi se 6
 6. Milos P. CG kaže:

  zovite Gojka Perovica i Milana Knezevica

  Sviđa mi se 11
  Ne sviđa mi se 3
 7. Milan Mirić kaže:

  Emisije su vam u početku bile odlične i svaka čast na tome. Neke ljude sam ovde ekskluzivno slušao. Znam da je gostovala dr. Biljana Plavšić ekskluzivno, a bilo je i mnogo profesora, vrhunskih stručnjaka. Kasnije ste počeli da dovodite neke opskurne likove, koji su u najmanju ruku granični slučajevi stabilne ličnosti, a njihove izjave se graniče sa sprdnjom. Zašto u emisiji ne dovedete naučnike svetskog renomea kao dr. Ljuba Ristovskog, veliki autoritet za fiziku u staroj Jugi, ili dr. Borisa Petrovića, stručnjaka iz Brazila i saradnika pokojnog Masure Emota, ili dr. Miloša Ćorlomanovića, akademika Narodne Republike Kine i čoveka koji je napravio prodor u oblasti istraživanja vode i još mnogo čega i koji takođe odlično poznaje istoriju i savremene geopolitičke tokove, ili intervjue nekih od značajnih monaha(mati Angelina Ler, unuka Aleksandra Lera, komandanta Lufvafea za jugoistok, onog koji je bombardovao Beograd, ona je monahinja SPC) i drugih kulturnih ličnosti.

  Sviđa mi se 52
 8. Aco Laković kaže:

  Balkan info gledam često. Jedino bi mogli malo više vedrijih naslova inače je OK.
  Kad je riječ o gornjoj objavi mogli ste navesti imena koja stoje iza nje a ne ono “Balkan info tim”.
  Pozdrav sa željom da trajete.

  Sviđa mi se 28
  Ne sviđa mi se 7
 9. Zoran Isajlovic kaže:

  Odavno vas pratim i zaista sam prezadovoljam izborom tema i gostiju. Nadam se da cete se izboriti sa ovim problemima i sacuvati svoj kanal. Ako ikako mozemo mi koji vas pratimo da pomognemo, kazite kako, ja sam spreman da vas podrzim. Uz put jedno pitanje. Sta je sa gospodinom Slobodanom Nikolicem? Sa njim ste snimili 3 neverovatne emisije. To je covek koji je meni privukao najvecu paznju i ocekujem ga vec vise od godinu dana. Voleo bih da snimite sa njim jos emisija, jer mislim da je covek neverovatan i da ima veliko znanje koje moze da sluzi celom covecanstvu.
  Veliki pozdrav i podrska – Zoran

  Sviđa mi se 22
  Ne sviđa mi se 5
 10. Focke Wolf kaže:

  Dobro je sto ste se ratosiljali onog iritantnog zutog krestavca. Puno srece i uspjeha u daljem radu!

  Sviđa mi se 19
  Ne sviđa mi se 5
 11. Adam Lauks kaže:

  Znači li to da i Srbija kreće sa cenzurom i gašenjem istine!?

 12. Vera Gruber kaže:

  A koji su to ljudi, koji su Vam pritiskali vas program, vase Goste i td. Pa dokle Srbija misli da bude sve u tajnosti. Dokle???????????????????????

  Sa pozdravom
  Vera Gruber