SAOPŠTENJE PRODUKCIJE: Zajedno možemo da srušimo okove cenzure!

Poštovani prijatelji,

Privremeno je onemogućen pristup pojedinim emisijama koje smo snimili u prethodnom periodu, sve dok ne pronađemo mogućnost da ih emitujemo na nekim slobodnim platformama. U pitanju je bio neophodan korak koji smo morali da preduzmemo da bismo sačuvali naš YouTube kanal. Više o tome saznajte u našem prethodnom saopštenju: https://www.balkaninfo.rs/saopstenje-produkcije-velika-cenzura-na-internetu-zajedno-smo-jaci/

Svi YouTube kanali na domaćoj sceni u najvećoj meri zavise od reklama koje se prikazuju i na taj način imaju obezbeđenu stabilnu zaradu svakog meseca. To predstavlja veliki problem, posebno u situacijama kada YouTube odluči da zabrani neki tip sadržaja. Ako bi prestali da budemo zavisni od tog izvora finansiranja, mogli bi da razmišljamo o podizanju rada produkcije na neki viši nivo i lakše bi mogli da planiramo buduće poteze.

Za preživljavanje svaki od domaćih YouTube kanala treba da puzi i prihvata trule kompromise, izbegavajući pesnicu cenzure i razna glupa YouTube pravila. Zašto je to tako? Ključni problem je u tome što nismo dovoljno složni i organizovani, pa na taj način BALKAN INFO produkcija od 365.000 pratilaca na našem Patreon nalogu ima ukupno 20 patrona (donatora) koji podržavaju naš rad sa ukupno 116$ mesečno, a donacije na Paypal, kupovinu proizvoda iz naše prodavnice i druge načine za podršku koristi veoma mali procenat ljudi.

Kako zajedno možemo da pobedimo u borbi za istinu? Odgovor je veoma jednostavan – potrebno je da budemo složni i organizovani! BALKAN INFO produkciju na YouTube u ovom trenutku prati 365.000 ljudi. Ako bi svaki od pratilaca godišnje uplatio samo 1€, došli bismo do budžeta koji je za sve nas zajedno misaona imenica i nešto o čemu samo može da se mašta – 365.000€ godišnje. Uz takav budžet, mogli bismo da izgradimo vrhunski studio i da omogućimo prave uslove za rad, da angažujemo vrhunske stručnjake kao tehničku podršku, da ne razmišljamo o putnim troškovima kada treba snimiti intervju van Beograda, da širimo mrežu saradnika u drugim gradovima i državama. Na sadržaju bi mogle da nam zavide sve televizije sa nacionalnom frekvencijom!

Smatramo da se BALKAN INFO produkcija za nepunih šest godina postojanja na medijskom prostoru dokazala kvalitetom našeg rada i time što smo uvek pomerali granice i širili vidike u pogledu slobode izgovorene reči. Iskreno verujemo da svaki čovek zaslužuje slobodu da iznese svoje mišljenje i da ispriča svoju priču, a da je potrebno razvijati kritičku svest i da ne smemo slepo verovati bilo kome – zvaničnim ili alternativnim autoritetima.

Na ovaj način bili bi sigurni i ne bi morali da razmišljamo o finansijskom opstanku kanala, Iskreno verujemo da ćemo uz vašu podršku pronaći način da pobedimo i srušimo okove cenzure i ovog puta! Borba protiv cenzure je zadatak na kome smo od osnivanja, a sve uz podršku naših vernih pratilaca čiji se broj stalno uvećava. Ostaćemo dosledni na putu koji smo započeli, jer je istina naša obaveza i cilj postojanja!

Srdačan pozdrav,
BALKAN INFO tim

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *